نیکلوزماید دارویی از دسته داروهای ضد کرم است که درمان عفونت های کرم پهن کوتوله و کرم کدو استفاده می شود. نیکلوزماید نمی تواند عفونت کرم های حلقوی یا کرمک را درمان کند.
نیکوزامید از طریق تماس مستقیم کرم را می کشد و کرم های کشته شده از طریق مدفوع دفع می شوند؛ هرچند ممکن است متوجه آنها نشوید زیرا بعضا در روده تخریب می شوند. همراه کافه پزشکی باشید
آنچه در این پست کافه پزشکی خواهید دید
قبل از مصرف نیکلوزماید
برای انتخاب یک دارو مزایا و معایب آن باید بررسی شود؛ این تصمیمی است که پزشک و شما به صورت مشترک می گیرید و باید به موارد زیر توجه کنید:
حساسیت به نیکلوزماید
اگر به نیکلـوزماید و یا دارو های دیگر واکنش غیر عادی یا آلرژی نشان داده اید به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر به غذا های خاص، رنگ ها و مواد نگهدارنده حساسیت دارید هم به پزشک خود اطلاع دهید.
نیکلوزماید در کودکان
نیکلـوزماید بر روی گروه محدودی از کودکان ۲ سال و بزرگتر در دوز موثر آزمایش شد و عوارض جانبی متفاوتی با بزرگسالان گزارش نشد.
نیکلوزماید در سالمندان
بیشتر دارو ها به طور جداگانه بر روی سالمندان مطالعه نشده اند و مشخص نیست که عوارض جانبی متفاوتی در سالمندان رخ می دهد یا خیر. هیچ اطلاعاتی در مورد مقایسه دارو در جوانان و سالمندان وجود ندارد.
مصرف در بارداری نیکلوزماید
گروه بارداری : B
مطالعات حیوانی هیچ گونه شواهدی از آسیب به جنین نشان نداده اند. اگرچه مطالعات کافی در زنان باردار وجود ندارد و یا مطالعات در حیوانات اثر منفی را نشان داده است اما مطالعات موجود در زنان باردار خطری برای جنین نشان نداده است.
مطالعات نشان داده است مصرف دارو هنگام شیردهی اثر ناچیزی بر نوزاد دارد.
تداخلات دارویی نیکلوزماید
اگر هر دارویی مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.
بعضی از دارو ها یا غذاها با نیکلـوزماید تداخل دارند. داروهای زیر برای تداخل با نیکوزامید گزارش شده اند:
- آلوسترون
- بندامیوستین
- دلوکستین
- لووبوپیواکائین
- راملتئون
- روپینیرول
- تیزانیدین
نحوه مصرف نیکلوزماید
دارو باید با شکم خالی یا حداقل یک ساعت قبل غذا یا ۲ ساعت بعد آن مصرف شود. برای جلوگیری از ناراحتی معده می شود آن را بعد از یک وعده غذایی سبک مانند صبحانه مصرف کرد.
قرص نیکلوزماید باید به خوبی له و جویده و با مقدار کمی آب مصرف شود. اگر کودکتان دارو را مصرف می کند آن را کاملا له کنید و با مقداری آب کم مخلوط کنید.
برای بیمارانی که نیکلوزماید را برای درمان عفونت ناشی از کرم های پهن گوشت گاو مصرف می کنند:
برای درمان کامل عفونت نیکلوزماید باید دقیقا طبق دستورالعمل پزشک مصرف شود. معمولا یک دوز است اما ممکن است دوز ثانویه هم در بعضی افراد استفاده شود.
برای بیمارانی که نیکلوزماید را برای درمان عفونت ناشی از کرم کدو مصرف می کنند:
برای درمان کامل عفونت نیکلوزماید را به طور کامل برای مدت تجویز شده (معمولا ۷ روز) مصرف کنید حتی اگر علائم بیماری بهبود پیدا کنند. در بعضی از بیماران دوز ثانویه برای بهبود بیماری نیاز است. اگر مصرف دارو را زود قطع کنید عفونت بر می گردد. هیچ دوزی را فراموش نکنید. بعضی از افراد مبتلا به عفونت کرم پهن معمولا علائمی ندارند یا علائم خفیفی دارند.
فراموشی یک دوز نیکلوزماید
به محض یادآوری آن دوز را مصرف کنید مگر اینکه نزدیک دوز بعدی دارو باشید. از مصرف داروی بیشتر برای جبران دوز فراموش شده اجتناب کنید.
دارو را در یک ظرف بسته در دمای اتاق و به دور از رطوبت، گرما، نور مستقیم نگه داری کنید. از منجمد شدن دارو جلوگیری کنید.
دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
داروی تاریخ مصرف گذشته و دارویی که نیازی به آن ندارید را نگهداری نکنید.
اقدامات احتیاطی نیکلوزماید
بهتر است پزشکتان روند درمانی شما را به طور منظم چک کند. در صورتی که علائم شما در چند روز بهبود نیافت یا بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض جانبی نیکلوزماید
علاوه بر اثرات مطلوب، داروها ممکن است عوارض جانبی نامطلوبی نیز داشته باشند. اگر چه همه این عوارض حتما رخ نمی دهد اما در صورت رخداد نیاز به مراقبت های پزشکی دارند.
بعضی از عوارض جانبی نیازی به مراقبت پزشکی ندارند و با عادت کردن بدن از بین می روند. کادر درمان می توانند راه های جلوگیری از عوارض جانبی بیشتر را به شما آموزش دهند. اگر عوارض جانبی زیر ادامه پیدا کرد و بهتر نشد به پزشک خود اطلاع دهید:
- درد یا گرفتگی شکم یا معده
- اسهال
- کاهش اشتها
- تهوع یا استفراغ
عوارض نادر نیکلوزماید عبارتند از:
- سرگیجه یا احساس سبک سری
- خواب آلودگی
- خارش ناحیه مقعد
- بثورات پوستی
- طعم ناخوشایند دهان
منبع : drugs.com | ترجمه اختصاصی کافه پزشکی