لوامیزول همراه با داروی فلووروراسیل برای کمک به بهتر کار کردن دارو در برابر سرطان روده بزرگ استفاده می شود. لوامیزول فقط با نسخه پزشک در دسترس است. همراه کافه پزشکی باشید
آنچه در این پست کافه پزشکی خواهید دید
قبل از مصرف لوامیزول
برای انتخاب یک دارو مزایا و معایب آن باید بررسی شود. این تصمیمی است که پزشک و شما می گیرید و باید به موارد زیر توجه کنید:
حساسیت
اگر تا به حال واکنش حساسیتی به لورامیزول داشتید به پزشک خود بگویید. سابقه داشتن هر نوع حساسیت به غذاها، رنگها، مواد نگهدارنده، حیوانات و … را نیز به متخصص خود اطلاع دهید.
کودکان
مطالعات در مورد لوامیزول فقط در بیماران بزرگسال انجام شده است و اطلاعات خاصی در مورد مقایسه لوامیزول در کودکان وجود ندارد.
سالمندان
داروها به طور خاص در افراد مسن مورد مطالعه قرار نگرفته اند. بنابراین، ممکن است مشخص نباشد که دارو در افراد مسن باعث عوارض جانبی مختلفی می شود یا خیر. اطلاعات خاصی در مورد مقایسه لوامیزول در افراد مسن با افراد گروه سنی دیگر وجود ندارد. انتظار نمی رود که لوامیزول در افراد مسن باعث بروز عوارض جانبی بیشتری در مقایسه با جوان ترها شود.
مصرف در بارداری لوامیزول
گروه بارداری : C
مطالعات در حیوانات اثرات نامطلوب را نشان داده ولی مطالعات کافی در زنان باردار وجود ندارد.
مطالعه کافی برای تعیین خطر دارو روی نوزاد در دوران شیردهی وجود ندارد. قبل از مصرف این دارو در هنگام شیردهی، مزایای احتمالی را در برابر خطرات احتمالی بسنجید.
تداخلات دارویی لوامیزول
استفاده از لوامیزول با هر یک از داروهای زیر ممکن است باعث افزایش خطر عوارض جانبی خاص شود اما در عین حال استفاده از هر دو دارو ممکن است بهترین روش درمانی برای شما باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک شما ممکن است دوز را تغییر دهد.
- کاپسیتابینه
- دوکسیفلوریدین
- فلوروراسیل
- تگافور
- وارفارین
مشکلات پزشکی
وجود سایر مشکلات پزشکی ممکن است در استفاده از لوامیزول تأثیر داشته باشد. در صورت بروز سایر مشکلات پزشکی حتما به پزشک خود بگویید؛ مخصوصا عفونت زیرا لوامیزول ممکن است توانایی بدن در مبارزه با عفونت را کاهش دهد.
استفاده از لوامیزول
لوامیزول را دقیقا طبق دستورالعمل روی برچسب دارو یا تجویز پزشک مصرف کنید. از مصرف این دارو برای مدت طولانی تر و یا مقدار کمتر یا بیشتر از تجویز پزشک خودداری کنید. در صورت نیاز بیشتر به دارو به پزشک خود اطلاع دهید.
مصرف زیاد ممکن است احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهد و در عین حال باعث بهبود شرایط شما نشود. اگر بعد از خوردن دارو استفراغ کردید با پزشک خود تماس بگیرید تا به شما بگوید دوز را دوباره مصرف کنید یا منتظر دوز بعدی باشید.
فراموشی یک دوز لوامیزول
دوز فراموش شده را مصرف نکنید و منتظر دوز بعدی باشید.
نحوه نگهداری از لوامیزول
دارو را در ظرف بسته در دمای اتاق و به دور از گرما، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. از انجماد دارو جلوگیری کنید.
دارو را دور از دسترس اطفال نگه دارید.
داروهای قدیمی یا داروهایی که دیگر لازم ندارید را دور بریزید.
اقدامات احتیاطی هنگام استفاده از لوامیزول
بسیار مهم است که پزشک پیشرفت بیمار را در بازه های زمانی منظم بررسی کند تا مطمئن شود که لوامیزول به درستی کار می کند و اثرات ناخواسته ای رخ نداده است.
عوارض جانبی لوامیزول
در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
- تب و لرز
- احساس غیرمعمول ناراحتی یا ضعف
- مدفوع تیره
- خون در ادرار و مدفوع
- سرفه یا کوفتگی
- درد کمر یا درد جانبی
- ادرار دردناک
- لکه های قرمز روی پوست
- خونریزی یا کبودی غیرمعمول
در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید:
- زخم دهان و لب ها
- تاری دید
- گیج شدن
- تشنج
- پوف کردن لب
- بی حسی، مور مور شدن یا درد صورت دست ها و پا
- پارانویا
- پوف گونه
- کرم مانند شدن حرکات زبان
- لرزیدن
- مشکل در راه رفتن
- حرکات کنترل نشده بازوها و پاها
برخی عوارض جانبی معمولا نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در حین درمان از بین بروند زیرا بدن شما به دارو عادت می کند.
لوامیزول ممکن است باعث ریزش موی موقت در برخی از افراد شود. پس از پایان درمان رشد طبیعی مو باید برگردد.
تداخلات دارویی لوامیزول
- آلبندازول
- استامینوفن
- دیلتیازم
- ایورمکتین
- لووتیروکسین
- آتروپین
- دیفنوکسیلات
- ویتامین B12
- ایتراکونازول
این لیست تمام داروهایی که با این دارو تداخل دارند نیست و داروهای بدون نسخه و ویتامین ها و محصولات گیاهی نیز می توانند با این دارو تداخل داشته باشند.
این دارو و همه دارو ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید. هرگز داروی خود را به دیگران توصیه نکنید. دارو را فقط برای کاربرد نسخه شده مصرف کنید.
منبع : drugs.com | ترجمه اختصاصی کافه پزشکی